UA-49499200-1

Χωρίς Χειρουργό και Ακτινολόγο εφημερία του Νοσοκομείου Μολάων

Άκρως προβληματική σε ιατρικό προσωπικό υπήρξε η χθεσινή (20/8/2024) εφημερία του Παθολογικού Τομέα της Νοσοκομειακής Μονάδας (Ν.Μ.) Μολάων. Αυτό προκύπτει από την αναφορά της Καρδιολόγου Μαρίας Βλαχοπούλου, η οποία ήταν επιστημονικά υπεύθυνη της εφημερίας του Παθολογικού Τομέα για τη Νότια Λακωνία τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κ. Βλαχοπούλου, στην εφημερία του Παθολογικού Τομέα της Τρίτης 20 Αυγούστου 2024, η Ν.Μ. Μολάων λειτουργούσε:

  • Χωρίς Παθολόγο σε πρωινή λειτουργία,
  • Χωρίς Χειρουργό,
  • Χωρίς Ακτινολό και
  • Ο εφημερεύων Ορθοπαιδικός προσήλθε μετά τις 3:00 μ.μ.

Στην ίδια μάλιστα αναφορά η κ. Βλαχοπούλου επισημαίνει: «Δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη για περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής ή ορθοπεδικής αντιμετώπισης σε τουριστική περιοχή γεμάτη κόσμο».

Τα παραπάνω αναδεικνύουν για ακόμα μια φορά την αδυναμία στελέχωσης και λειτουργίας των μονάδων υγείας, παρά τις πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης, ειδικότερα σε περιόδους αυξημένης τουριστικής κίνησης. Να μην ξεχνάμε δε ότι η Ν.Μ. Μολάων αλλά και τα Κέντρα Υγείας της Νότιας Λακωνίας, αποτελούν πηγή ζωής και ασφάλειας για κατοίκους και επισκέπτες και επιβάλλεται όχι μόνο να ενισχυθούν αλλά και να αποκτήσουν μια σταθερή διαχρονική πορεία.

Check Also

Προχωρά η προμήθεια εξοπλισμού για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη

Ανακοινώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Προμηθειών και Εποπτείας Αποθηκών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του …

G-EZ117CQG76