UA-49499200-1

«Του Κουτρούλη ο Γάμος» από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης

Μαρούλη Κατζιλιέρη

Μια υπέροχη θεατρική παράσταση παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Νεάπολης, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, με τη συμβολή του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασίας.

Πρόκειται για το θεατρικό έργου «Του Κουτρούλη ο Γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων του σχολείου που εκπονήθηκαν από τις εκπαιδευτικούς Μαρία Δρεπανιώτη και Ιουλία Κοτσώνη κατά τη διάρκεια του Σχολικού Έτους 2023-2024.

Με το έργο αυτό το Γενικό Λύκειο Νεάπολης έλαβε μέρος στο 16ο Περιφερειακό Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Ξυλοκάστρου. Να σημειωθεί ότι και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά το ΓΕΛ Νεάπολης συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Μανόλης Κουτρούλης, ένας ευκατάστατος  ράφτης από τη Σύρο, φτάνει μαζί με τον υπηρέτη του Στροβίλη στην Αθήνα για να ζητήσει σε γάμο την φιλόδοξη Ανθούσα, κόρη του ξενοδόχου Σπύρου, που έχει ερωτευτεί . Η Ανθούσα έχει κρυφά από τον πατέρα της σχέση με τον Λεωνίδα Ξανθούλη, έναν νεαρό αστυνομικό γραφέα, ο οποίος είναι επίσης πολύ ερωτευμένος μαζί της και προκειμένου να αποφύγει το γάμο με τον Κουτρούλη του θέτει έναν όρο. Για να γίνει γυναίκα του πρέπει ο ταπεινής καταγωγής και αμόρφωτος ράφτης να εγκαταλείψει τη ραπτική και να γίνει υπουργός. Ο Κουτρούλης με τη βοήθεια του υπηρέτη του προσπαθεί με κάθε μέσο για να πετύχει την υπουργοποίησή του και καταφέρνει να πείσει τους πάντες πως πραγματικά το έχει πετύχει. Έτσι η μεγαλομανής Ανθούσα γρήγορα τον παντρεύεται. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά μέχρι να αποκαλυφθεί η απάτη και το ψέμα και να επέμβει η δικαιοσύνη.

Check Also

44 χρόνια προσφοράς και αγάπης εόρτασε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας

Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 η Εκκλησία μας τίμησε την Κατάθεση της Αγίας Ζώνης της …

G-EZ117CQG76