UA-49499200-1

Στο Λέημονα Λακωνίας η πανελλαδική Γιορτή Αγρότη και Κτηνοτρόφου

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λεήμονα & Αγίων Ταξιαρχών Λακωνίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με την σύμπραξη γεωργών και κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα, την επιστημονική συμβολή λαογράφων & αγροτολόγων και την χορηγία επικοινωνίας της ΕΡΤ3, διοργανώνει την «Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή του Γεωργού και του Κτηνοτρόφου 2024».

Η Πανελλαδική Πολιτιστική του Γεωργού και του Κτηνοτρόφου αποτελεί την μοναδική Πανελλαδικής εμβέλειας, θεματική γιορτή πολιτιστικού περιεχομένου που αφιερώνεται στην πολυποίκιλη συνεισφορά του γεωκτηνοτροφικού κόσμου της Ελληνικής υπαίθρου στον εθνικό μας πολιτισμό και ταυτόχρονα, επικεντρώνεται στην εύρεση ρεαλιστικών και αποτελεσματικών τρόπων ανάπτυξης του αγροτικού κόσμου.

Πρόκειται για μια θεματική πολιτιστική γιορτή υψίστης σημασίας, η οποία θα λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα 10-11 Αυγούστου 2024, στο Νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στο Λεήμονα Δήμου Ευρώτα. Κατά τη διάρκεια αυτής θα πραγματοποιηθούν πρωτότυπες και ουσιώδεις δραστηριότητες, οι οποίες αποσκοπούν στην ανάδειξη του αγροτικού πολιτισμού και γενικότερα, στην παρουσίαση προτάσεων και την εξαγωγή βιώσιμων λύσεων για την ανάπτυξη της υπαίθρου και του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα.

Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα της διοργάνωσης περιέχονται οι παρακάτω δραστηριότητες, οι οποίες είναι όλες με ελεύθερη είσοδο:
• Πανελλαδικό Συνέδριο με θέμα: «Το Αύριο της Γεωργίας & Κτηνοτροφίας στην Ελλάδα» και αντικείμενο την Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Αγροτική Ύπαιθρο, με ομιλητές από όλη την Ελλάδα.
• Υπαίθρια διαδραστική έκθεση τροφίμων που παράγει ο πρωτογενής τομέας.
• Υπαίθρια έκθεση σύγχρονης λαϊκής τέχνης,
• Παρουσίαση παραδοσιακών δημοτικών ασμάτων και χορευτικών σχημάτων,

Η διοργάνωση υποστηρίζεται αφιλοκερδώς από κορυφαία και καταρτισμένα άτομα με χρόνια εμπειρία, εξειδικευμένα και διακεκριμένα στην μελέτη του ελληνικού αγροτικού χώρου:
– Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, Διδάκτωρ Λαογραφίας, Ομότιμη Ερευνήτρια, τ. Διευθύντρια τμ. Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών,
– Δημήτριος Μιχαηλίδης, Αγροτολόγος, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, τ. Διευθυντής Δια Βίου Μάθησης Γεωργικής Βιοτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
– Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος, Γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, βραβευμένη για τη συνεισφορά της στον αγροτικό χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την γιορτή μπορείτε να αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση panelladikigiorti.leimonas@gmail.com

Check Also

Συνάντηση Βερούτη με τον Πρόεδρο Μεταμόρφωσης Δήμου Μονεμβασίας

Τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεταμόρφωσης του Δήμου Μονεμβασίας, Παναγιώτη Παναρίτη, υποδέχθηκε το πρωί της …

G-EZ117CQG76