UA-49499200-1

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μονεμβασίας η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Βάτικα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μονεμβασίας, καλείτε κατά τη συνεδρίαση του που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα στους Μολάους, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024 και ώρα 18:00, να γνωμοδοτήσει για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΝΤΕ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Α.Σ.Π.Η.Ε.) ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 57,60 MW, ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ‘ΒΑΡΔΙΑ’, ‘ΧΟΥΝΑΡΕΣ’, ‘ΛΥΚΟΓΚΡΕΜΟΣ’, ‘ΚΡΙΘΙΝΑ’ & ‘ΒΡΥΣΑΚΙΑ’, ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΒΟΙΩΝ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

Προ των πυλών όπως φαίνεται ευρίσκεται η κατασκευή αιολικών πάρκων στη χερσόνησο του Μαλέα, με πλήθος θηριωδών ανεμογεννητριών, με χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα θεμελίωσης, με διανοίξεις νέων οδών πολλών χιλιομέτρων αλλά και με την κατασκευή μεγάλου μήκους υπόγειου δικτύου.

Ενός έργου το οποίο στο σύνολό του έχει λάβει ένα ηχηρό ΟΧΙ από την τοπική κοινωνία, από Φορείς και Συλλόγους αλλά και από το Δήμο Μονεμβασίας. Η πιθανή ολοκλήρωση των φαραωνικής κλίμακας έργων θα τραυματίσει βάναυσα τον ιερό αυτό τόπο, ο οποίος πλέον δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος.

Τα υπόλοιπα θέματα του Δ.Σ.:

– Περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου τρέχοντος έτους και τροποποίησης τεχνικού προγράμματος έργων.
– Περί έγκρισης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
– Περί έγκρισης απολογισμού οικ. έτους 2023 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
– Περί μερικής ανάκλησης της αριθ. 166/2024 απόφασης του Δ.Σ.
– Περί καθορισμού αμοιβής δικηγόρου εκπροσώπησης του Δήμου στην υπόθεση αίτησης ακύρωσης για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου ατόμων για το Κάστρο Μονεμβασίας».
– Περί έγκρισης αποτελεσμάτων χρήσης Β’ τριμήνου 2024 του δημοτικού προϋπολογισμού.
– Άνοιγμα 32 τραπεζικών λογαριασμών ειδικού σκοπού στην Τράπεζα Πειραιώς στο όνομα του Δήμου Μονεμβασίας στα πλαίσια της διαχείρισης της πάγιας προκαταβολής από τους διευθυντές σχολικών μονάδων.
– Περί επέκτασης του συνολικού χρονοδιαγράμματος της δημόσιας σύμβασης «Mετατροπή της οικίας Γιάννη Ρίτσου στο Κάστρο Μονεμβασίας σε δημοτικό μουσείο».
– Περί επέκτασης του συνολικού χρονοδιαγράμματος της δημόσιας σύμβασης «Σχεδιασμός, προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό του βράχου Μονεμβασίας (φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον)».
– Περί έγκρισης του 2ου ΑΠΕ – Τακτοποιητικού του έργου «Οδοποιία στο σχέδιο πόλεως Δ.Ε. Μολάων».
– Περί έγκρισης του 3ου ΑΠΕ – Τακτοποιητικού του έργου με τίτλο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Μονεμβασίας».
– Περί έγκρισης του 2ου ΑΠΕ-Τακτοποιητικού του έργου «Οδοποιία Δ.Ε. Βοιών, Δ.Ε. Ασωπού και Δ.Ε. Μονεμβασίας».
– Περί παράτασης του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης της σύμβασης του έργου «Επισκευή και συντήρηση κοιμητηρίων και περιβαλλόντων χώρων δήμου Μονεμβασίας».

Check Also

Χωρίς Χειρουργό και Ακτινολόγο εφημερία του Νοσοκομείου Μολάων

Άκρως προβληματική σε ιατρικό προσωπικό υπήρξε η χθεσινή (20/8/2024) εφημερία του Παθολογικού Τομέα της Νοσοκομειακής …

G-EZ117CQG76