UA-49499200-1

Στη Σπάρτη το σκήπτρο του Πανευρ. Συμβ. Γαστρονομίας και Οινολογίας

Συνάντηση Εργασίας για το 21ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της Σπάρτης, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, με θέμα την ξενάγηση των συνέδρων της CEUCO στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας και ιδιαίτερα στο Δήμο Σπάρτης.

Σημαντικό γεγονός είναι η διάδοση του πολιτισμού, της γαστρονομίας, του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, τα αξιοθέατα όπως ο Μυστράς, το Μουσείο Ελιάς & Λαδιού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης κοκ.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Θεόδωρος  Βερούτης, Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, ο κ. Μιχάλης  Βακαλόπουλος, Δήμαρχος Σπάρτης, ο κ. Γιάννης  Παναρίτης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λακωνίας, ο κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO και πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, ο κ. Γιώργος Σακελλαρόπουλος, επιχειρηματίας ελαιοπαραγωγός και ο κ. Ιωάννης Σφακιανάκης στέλεχος της εταιρείας Signature travel.

Στην συνάντηση κατατέθηκαν πολλές ιδέες και προτάσεις για το πως θα φιλοξενηθούν οι σύνεδροι την ημέρα άφιξης τους στην Σπάρτη, για την γνωριμία τους με την Λακωνική και Σπαρτιατική γαστρονομία.

Έτσι σε θετικό κλίμα η συνάντηση όλων ξανά θα γίνει την Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2024 που θα αφιχθούν οι σύνεδροι της CEUCO στην ιστορική πόλη της Σπάρτης, με την ιστορική οικογενειακή φωτογραφία να λαμβάνει χώρα στο εμβληματικό σημείο της πόλης, στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Check Also

Κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων στην Κορινθία – Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Επιβεβαιωμένο κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων εμφανίστηκε σε εκτροφείο της Κορινθίας, θέτοντας σε εγρήγορση του μηχανισμούς αντίδρασης …

G-EZ117CQG76