UA-49499200-1

Πινακοθήκη Αχιλλέα Βαρβαρέσου: Ένα κέντρο πολιτισμού για τη Νεάπολη

Ένα κέντρο πολιτισμού έχει ανοίξει επίσημα τις πύλες του, στις 23 Αυγούστου 2023 και κοσμεί την πόλη της Νεάπολης. Αναφερόμαστε βέβαια στην Πινακοθήκη-Βιβλιοθήκη Αχιλλέα Βαρβαρέσου, όπου εκθέτονται έργα του διάσημου Βατικιώτη ζωγράφου.

Παράλληλα πρόκειται για ένα χώρο όπου δίνεται η ευκαιρία να φιλοξενηθούν δράσεις που προάγουν και ενισχύουν το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου. Ήδη κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού ο χώρος της Πινακοθήκης φιλοξένησε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Μια εξ αυτών υπήρξε μια πραγματική αξιόλογη έκθεση ζωγραφικής από το τμήμα ενηλίκων του καλλιτεχνικού σωματείου «Τέχνη Χρω»

Ερασιτέχνες ζωγράφοι, κάτοικοι των Βατίκων, παρουσίασαν στο ευρύ κοινό τα έργα τους, αποτέλεσμα προσπάθειας ετών. Μια όμορφη ενέργεια που αποδεικνύει με τον πιο δυνατό τρόπο την πολύ καλή δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στους κόλπους του σωματείου, αλλά και το ενδιαφέρον των ανθρώπων της περιοχής για τέτοιες δράσεις.

Μια εκ των καλλιτεχνών, η Μαρούλη Κατζιλιέρη, μιλώντας στο monemvasianews.gr, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με τη μόνιμη πια έκθεση του Αχιλλέα Βαρβαρέσου, η μικρή μας πόλη φαντάζει «μεγάλη», αφού μετά το Αρχαιολογικό και Ναυτικό Μουσείο η Πινακοθήκη-Βιβλιοθήκη έρχεται να προστεθεί ως ένα ακόμα δείγμα προόδου και πολιτισμού του τόπου μας».

Check Also

Κάστρο Μονεμβασίας: Διήμερο παλαιάς μουσικής 20-21/9

Το Κάστρο Μονεμβασίας ζωντανεύει με ήχους για Κάστρα και Ιππότες, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

G-EZ117CQG76