UA-49499200-1

Οι «ΟΣΤΡΙΑ-Γιορτές του Νότου» ήρθαν για να μείνουν

Μαρούλη Κατζιλιέρη

Η «ΟΣΤΡΙΑ» είναι μια παρέα φίλων, νέων ανθρώπων από τα Βάτικα Λακωνίας. Σε κάποια τους συνάντηση, ορμώμενοι από την αγάπη τους για τον τόπο και τη μουσική, είχαν την ιδέα αυτό που οι ίδιοι αισθάνονταν να το «κοινωνήσουν». Έτσι γεννήθηκε η «ΟΣΤΡΙΑ».

Η πρώτη απόπειρα έγινε το καλοκαίρι του 2018 και έκτοτε οι ιδιαίτερες και προσεγμένες επιλογές τους, σε συνδυασμό με την προσέλευση όλο και περισσότερων φίλων σε κάθε τους εκδήλωση, δείχνει πως η παρέα αυτή ήρθε για να μείνει.

Οι χώροι που πραγματοποιούνται οι «συναντήσεις» αυτές πάντα ιδιαίτεροι, ζεστοί και «παρεϊστικοι». Ένας τέτοιος χώρος ο μουσικός κήπος, στο κέντρο της Νεάπολης, όπου την Παρασκευή 28 Ιουνίου, όσοι βρέθηκαν εκεί έζησαν κάτι μαγικό. Η Δανάη Μωραΐτη και η Χριστίνα Ψύχα, με ελληνόφωνα σύγχρονα και παραδοσιακά τραγούδια, έδωσαν πνοή και ζωντάνια σε έναν από καιρό αφημένο και κρυφό σημείο της Νεάπολης.

Ο Κήπος της Νταϊφούς, όπως τον θυμούνται οι παλαιότεροι, είναι ένας υπέροχος χώρος όπου στο παρελθόν αποτέλεσε σημείο συνάντησης των Βατικιωτών και εκεί μοιράζονταν όμορφες στιγμές. Όπως ειπώθηκε στο καλοσώρισμα της βραδιάς, επιθυμία της αείμνηστης ιδιοκτήτριας ήταν ο κήπος να διατηρήσει την ίδια ενέργεια μέσω της πολιτιστικής και πνευματικής έκφρασης.

Η αρχή του μουσικού φεστιβάλ για αυτό το καλοκαίρι έγινε. Ανυπομονούμε για τη συνέχεια…

ΦΩΤΟ: Χρυσούλα Γιαλελή

Check Also

Χωρίς Χειρουργό και Ακτινολόγο εφημερία του Νοσοκομείου Μολάων

Άκρως προβληματική σε ιατρικό προσωπικό υπήρξε η χθεσινή (20/8/2024) εφημερία του Παθολογικού Τομέα της Νοσοκομειακής …

G-EZ117CQG76