UA-49499200-1

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων

Μαρούλη Κατζιλιέρη

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης, η 2η αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων για το 2024.

53 συμπολίτες μας αφιέρωσαν 10 λεπτά για να προσφέρουν ζωή, αποτελώντας ένα κρίκο στην αλυσίδα της καθημερινής εισροής αίματος στα νοσοκομεία της χώρας.

Η Ευγενία Γιαννέλη, Αντιπρόεδρος του Συλόγου, μιλώντας στο monemvasianews.gr, δήλωσε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος μετρά σχεδόν 50 χρόνια ζωής, με έτος ίδρυσης το 1977, ενώ η τράπεζα αίματος λειτουργεί σχεδόν μια δεκαετία, με σκοπό όπως αναφέρει «τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη από αίμα, Βατικιωτών και μη».

«Η αιμοδοσία είναι μια ανιδιοτελής πράξη που χαρίζει το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή» τονίζει η κα Γιαννέλη, ενώ στην ερώτησή μας «εάν είναι ικανοποιημένη από τη συμμετοχή του κόσμου», αναφέρει: «Δυστυχώς η συμμετοχή ήταν δυσανάλογη του πληθυσμού της πόλης αλλά και των αναγκών. Προσπαθούμε πάντα να βοηθάμε όποιον χρειάζεται αίμα με την ηθική δέσμευση αναπλήρωσης αυτού από τον ίδιο ή γνωστό του στην επόμενη αιμοδοσία».

Τέλος στην ερώτησή μας για το μήνυμα που θέλει να στείλει σε κάθε πολίτη, η Αντιπρόεδρος απαντά λακωνικά: «10 λεπτά αρκούν για να σώσεις και να σωθείς».

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί τη μονάδα αιμοδοσίας από το νοσοκομείο Σπάρτης, το Κ.Υ. Νεάπολης και το διευθυντή Ιωάννη Μιχαλέττο, την ιατρό Κατερίνα Νασκοπούλου και το Θεόδωρο Λύρα,  καθώς όπως αναφέρει «χωρίς την βοήθεια τους δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία μας».

Check Also

Χωρίς Χειρουργό και Ακτινολόγο εφημερία του Νοσοκομείου Μολάων

Άκρως προβληματική σε ιατρικό προσωπικό υπήρξε η χθεσινή (20/8/2024) εφημερία του Παθολογικού Τομέα της Νοσοκομειακής …

G-EZ117CQG76