UA-49499200-1

Ισχυροί παραμένουν οι δεσμοί Κρητών-Σπαρτιατών

Επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί που συνδέουν την Κρήτη με τη Σπάρτη. Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων των τεσσάρων νεομαρτύρων Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου Β΄ και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων  Μαρτύρων Ρεθύμνου στο Σαϊνοπούλειο Άλσος στη Μαγούλα.

Την προηγουμένη, Σάββατο (21/9), ένα ακόμα χαρμόσυνο γεγονός ήρθε να επισφραγίσει τον άρρηκτο αυτό δέσιμο Κρητών-Σπαρτιατών. Στον ίδιο ναό τελέστηκε η βάπτιση της εγγονής τού ιδρυτή του ξακουστού Λαογραφικού Συλλόγου «Κουρήτες» Μανώλη Παττακού, γνωστού με το προσωνύμιο «ΠαττακοΜανώλης». Η νεοφώτιστη είναι κόρη του γιου του, Γιώργη, σημερινού προέδρου των «Κουρητών» και της συζύγου του Άννας Μουστάκα-Παττακού.

Και το όνομα αυτής, Μαρίνα, που έκανε τον παππού της ΠαττακοΜανώλη να λάμπει και να καμαρώνει από ευτυχία και υπερηφάνεια για το πρώτο του εγγόνι. Ίδια χαρμόσυνα συναισθήματα, φυσικά, για όλα τα μέλη και φίλους της οικογένειας Παττακού.

«Κουρήτες» είναι και οι άξιοι νονοί, ο Κρητικοσπαρτιάτης Σπύρος Δούβρης, ασκούμενος δικηγόρος και η Αρκάδισσα Μαρία Σιαμαντούρα. Ο Σπύρος Δούβρης, Κρητικός εκ μητρός, είναι γιος του δικηγόρου Δημοσθένη Δούβρη και της Μαρίας Πανταγάκη.

Του λαμπρού μυστηρίου προέστησαν ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος Β΄ και οι σεβασμιώτατοι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευστάθιος και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Πρόδρομος. Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι μέχρι πρωίας στο κέντρο «Ξενία» Μυστρά, όπως μόνο οι Κρήτες και οι Κουρήτες γνωρίζουν.

Με πληροφορίες από lakonikos.gr

Check Also

Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις κλοπών σε περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας

Αίσιο τέλος είχε η έρευνα της Αστυνομίας που αφορούσε τέσσερεις (4) περιπτώσεις κλοπών που πραγματοποιήθηκαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

G-EZ117CQG76