UA-49499200-1

Ένα μουσικό ταξίδι 99 χρόνων με τη Φιλαρμονική Κροκεών

«Θα βρεθούμε ξανά» μας είπαν και έτσι έγινε, για όσους βρέθηκαν, χθες (8/8/2024) βράδυ, σε έναν ακόμα λιμάνι ανεφοδιασμού, στο μεγάλο ταξίδι που προσφέρει εδώ και 99 χρόνια η φιλαρμονική του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Φιλοπροόδων Κροκεατών.

Ήταν ένα ακόμα ραντεβού με ένα κομμάτι της ιστορίας του χωριού, της φιλαρμονικής, μια ιστορία γραμμένη όχι από περισπούδαστους και ψυχρούς ιστορικούς, αλλά από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της, τους οραματιστές πρωτεργάτες της, τα χιλιάδες μέλη της που την στέριωσαν, τα ακούραστα διοικητικά συμβούλια, τους δασκάλους μουσικής, και τους χιλιάδες μαθητές της!

Το αίμα που κυλάει στις φλέβες της και της δίνει οξυγόνο είναι τα παιδιά που συνεχίζουν να την στελεχώνουν, οι νεαροί στυλοβάτες της από το δημοτικό μέχρι το πανεπιστήμιο και τα «αγκωνάρια» της, οι μεγαλύτεροι χωρίς ηλικιακά όρια που αισθάνονται ακόμα παιδιά, ζουν και αναπνέουν γι’ αυτήν, το φωτεινό παράδειγμα, αυτοί που στηρίζουν στα δύσκολα και στέκονται ισότιμα και χωρίς διακρίσεις δίπλα στα μικρά παιδιά!

Με κοινή προσπάθεια και ακόμη περισσότερη στήριξη από όλους όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο και θα ξεπεραστούν οι οποιεσδήποτε δυσκολίες, ώστε του χρόνου γα γιορταστούν στα 100 χρόνια ζωής της φιλαρμονικής.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στο Διοικητικό Συμβούλιο, στον δάσκαλο της Φιλαρμονικής Μαρίνο Καριοφύλλη και σε όλα τα παιδιά, μικρά μεγάλα, που συνεχίζουν να καταθέτουν την ψυχή τους για την «μεγάλη και επίσημη αγαπημένη» του χωριού, την Φιλαρμονική Κροκεών!

Πηγή: krokeai.gr

Check Also

Για τις εργασίες στο Ιερό των Αμυκλών ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης

Για το ερευνητικό έργο που υλοποιείται στο Ιερό των Αμυκλών ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης …

G-EZ117CQG76