UA-49499200-1

Δήμος Μονεμβασίας: Προ των πυλών η πιθανότητα διακοπών υδροδότησης

Την άμεση ανάγκη διαχείρισης του νερού τονίζει με ανακοίνωσή του για ακόμα μία φορά, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης. Προειδοποιεί και επισημαίνει την ανάγκη εξάλειψης της σπατάλης και την προσπάθεια για εξοικονόμηση νερού, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εάν αυτό δεν επιτευχθεί, ο Δήμος θα αναγκαστεί να προβαίνει σε διακοπές της ύδρευσης».

Στην ίδια ανακοίνωση εφίσταται η προσοχή των πολιτών στο να χρησιμοποιούν το νερό μόνο για ύδρευση και όχι για άρδευση κηπευτικών και άλλων καλλιεργειών, όπως και για πλύσιμο βεραντών, αυλών, αυτοκινήτων κλπ.

Τέλος προτρέπει στον διαρκή έλεγχο και ενημέρωση ανά τοπική κοινότητα, σε ένα Δήμο που όπως αναφέρεται «είναι ιδιαίτερα ελλειμματικός σε νερό».

Χρέος έτσι κάθε πολίτη είναι η ενεργός συμμετοχή του στην ορθή διαχείριση του νερού, συμβάλλοντας με το δικό του τρόπο στην επάρκεια του πολυτιμότερου αγαθού της ζωής.

Υποχρέωση από την άλλη της διοίκησης είναι η ύπαρξη ενός συνολικού σχεδιασμού αντιμετώπισης του φαινομένου της λειψυδρίας, κάτι που δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει. Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε θεατές αποσπασματικών μέτρων -κυρίως γεωτρήσεων, πολλές από τις οποίες προκύπτουν ως προϊόν ανάγκης- ενώ εκλείπουν παντελώς άλλοι τρόποι αντιμετώπισης.

Check Also

Προχωρά η προμήθεια εξοπλισμού για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη

Ανακοινώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Προμηθειών και Εποπτείας Αποθηκών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του …

G-EZ117CQG76