UA-49499200-1

Στον Πάρνωνα πεζοπορεί ο ΕΟΣ Μολάων και ΝΑ Λακωνίας

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, πεζοπορική εξόρμηση στον Πάρνωνα και συγκεκριμένα στη διαδρομή, Κάψαλα – Πελετά – Πηγάδι – Φωκιανός.

Τα Κάψαλα, ένας μυστηριώδης τόπος με μια ιστορία ξεχασμένη στη Λακωνία, ονομάστηκαν έτσι διότι εκεί κατέφυγαν οι απόγονοι των Μαυρομιχαλαίων μετά τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια. Θα το περιέγραφε κανείς ως χωριό-φάντασμα. Ένα καταφύγιο στη μέση τού πουθενά. Κοιτάζοντας από τη θάλασσα, δεν θα το έβλεπες με τίποτα. Είναι κρυμμένο μέσα στην άγρια φύση, στην απόληξη από τις πλαγιές του Πάρνωνα, κοντά στο Μυρτώο Πέλαγος.

Τα Πελετά και το Πηγάδι είναι ορεινά κεφαλοχώρια του Πάρνωνα. Η χαρακτηριστική τοπική αρχιτεκτονική τους περιλαμβάνει αρκετά παλιά αλλά καλοσυντηρημένα διώροφα πετρόκτιστα σπίτια, με πέτρινες καμάρες.

Την πρώτη φορά που αντικρίζεις το Φωκιανό από ψηλά, σχεδόν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις. Εδώ όπου οι καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα βουτούν τόσο απότομα στην θάλασσα.

Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κ.λπ.) με ευθύνη των αρχηγών.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, φακό κεφαλής, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά μας είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργεια – παστέλι) και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Συνάντηση: Αφοί Παναγιωτόπουλοι (παλιό) στους Μολάους στις 07:00 π.μ.
Μετακίνηση με ΙΧ

Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι 28/9 (Σάββατο) μεσημέρι.
Συντονιστές: Τάσος Κοκκονός, 6977775682 – Δημήτρης-Μύρωνας Λιάρος, 693842687

Check Also

Στο Φαράγγι της Στενωσιάς πεζοπορεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 16 Ιουνίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

G-EZ117CQG76