UA-49499200-1

Το μεγαλείο του Καβομαλιά μέσα από το φωτογραφικό φακό

Μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Καβομαλιάς: από φως και πέτρα», άνοιξε επίσημα τις πύλες της, στην πινακοθήκη Αχιλλέα Βαρβαρέσου, στη Νεάπολη, την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024.

Μέσα από μια σειρά φωτογραφιών, αναδεικνύεται -όσο αυτό είναι εφικτό- το μεγαλείο και η ιδιαίτερη ομορφιά του Καβομαλιά, κάνοντας τους μεγαλύτερους να αναπολούν, τους νεότερους να βυθίζονται στο χθες αλλά όλους να αισθάνονται βαθιά μέσα τους την ανάγκη, να σταθούν με σεβασμό απέναντι σε αυτό που η φύση και το ανθρώπινο συναίσθημα μας παρέδωσε.

Η έκθεση υπήρξε προϊόν συνεργασίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου, του Σύνδεσμου Βελανιδιωτών «Η Μυρτιδιώτισσα», του Δήμου Μονεμβασίας και με την στήριξη και συμπαράσταση των Δημοτικών Kοινοτήτων Αγίου Νικολάου και Βελανιδίων. Μια συνεργασία η οποία τονίστηκε από όλους όσους προλόγισαν την έκθεση -ήτοι από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτα Αλειφέρη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αγίου Νικολάου Στάθη Λιβανό και τον Χαράλαμπο Κουρκούλη, Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βελανιδίων, ως εκπρόσωπο του Συλλόγου Βελανιδιωτών- ως απαραίτητο στοιχείο, προκειμένου να διατηρήσουμε και να διαφυλάξουμε την ιστορική μας ταυτότητα και την μελλοντική μας πορεία.

Από την πλευρά της εκκλησίας ο π. Διονύσιος Μιχαλέτος, εμφανώς συγκινημένος υπενθύμισε πως οι ρίζες μας, η παράδοση και η απέραντη αγάπη για τον τόπο, είναι στοιχεία που μας ενώνουν δυνατά και θα πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν στοιχεία σύνδεσης και στο μέλλον.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης είχε ο Κωνσταντίνος Πατσάκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, μίλησε για τη δυσκολία συγκέντρωσης και οργάνωσης του φωτογραφικού υλικού. Αναφέρθηκε επίσης στην ύπαρξη του Καβομαλιά ως σημείο αναφοράς και ταυτότητας του τόπου, επισημαίνοντας την ανάγκη διαχείρισης και προστασίας του, αλλά και αναρωτώμενος ταυτόχρονα για το «μέχρι πότε θα συνεχίσει να ανέχεται τις δικές μας αλόγιστες χρήσεις και δράσεις».

Διάρκεια έκθεσης: Από Παρασκευή 26 Ιουλίου έως Σάββατο 3 Αυγούστου 2024
Ώρες λειτουργίας: 10:00 -13:00 και 18:30 – 22:00.

Check Also

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ενόψει της επίσκεψης του στη Σπάρτη

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συνοδευόμενος από …

G-EZ117CQG76