Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, ένα πολύπτυχο γεγονός διοργανώνεται στην Ελαφόνησο και περιλαμβάνει ομιλία-παρουσίαση, παραδοσιακές γεύσεις και μουσική.
Αναλυτικότερα προβλέπονται οι παρακάτω δράσεις:
Ομιλία-παρουσίαση
«Γαστρονομικές κοινότητες: Η ανάγκη για δικτύωση και συνεργασία των φορέων γαστρονομίας και τουρισμού και η κοινή παρουσίαση των ιδιοτήτων του νησιού».
Γιώργος Πίττας, ώρα 19:00, Mare nostrum – cafe bar.
Γαστρονομικό γεγονός
Η chef Ελένη Αλιφέρη δημιουργεί ένα menu με βάση παραδοσιακές γεύσεις και γαστρονομία, με μια σύγχρονη ματιά.
- Τραχανότο με ποικιλία ελληνικών μανιταριών και τρούφα Εύβοιας.
- Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο, μους παρμεζάνας και λάδι μαϊντανού.
- Σαλάτα με ντοματίνια, pesto βασιλικού, μυζήθρα και παξιμάδια χαρουπιού.
Για την παρασκευή των πιάτων θα χρησιμοποιηθούν εκλεκτά τοπικά προϊόντα, όπως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές Καλαμών Λακωνίας, τυροκομικά Μονεμβασιάς κ.ά.
Τα πιάτα θα προσφέρονται στα εστιατόρια «Αντώνης ψαροταβέρνα» το βράδυ της Πέμπτης.
Μουσική
Οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος θα παρουσιάσουν παραδοσιακή Ζακυνθινή και επτανησιακή μουσική, ώρα 21:00, παραλία Ελαφονήσου.
Παράλληλες εκδηλώσεις
Ο Σύλλογος Elafonisos Eco διοργανώνει το 5ο Συμπόσιο Οικο-Βιωσιμότητας από 17 ως 22 Μαΐου 2022, στο Mare nostrum – cafe bar στην Ελαφόνησο, με ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα και σημαντικές συμμετοχές.