UA-49499200-1

15 βραβεύσεις στο Μόντρεαλ του Καναδά για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Με 15 διακρίσεις (4 Πλατινένια, 8 Χρυσά και 3 Ασημένια βραβεία) επέστρεψαν από το Μόντρεαλ του Καναδά οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετέχοντας στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων CANADA International Olive Oil Competition 2024.

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από 13 έως 18 Ιουνίου 2024, εφαρμόζει αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Ταυτόχρονα, οι 15 βραβεύσεις αυτές συμπληρώνουν έναν νέο παγκόσμιο ρεκόρ 961 διεθνών βραβείων, αποτελώντας ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate – Terroir. Το γεγονός αυτό αποτυπώνει την δυναμική της Ελληνικής ελαιοκομίας, τοποθετώντας την Ελλάδα και τη Σπάρτη Λακωνίας, στις πιο σημαντικές θέσεις του παγκόσμιου ελαιοκομικού χάρτη.

Για το 2024, συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός CANADA International Olive Oil Competition είναι ένας διαγωνισμός σημαντικού ενδιαφέροντος για την Αμερικανική ήπειρο, ιδιαίτερα για τη Βόρεια Αμερική αλλά και για πολλές χώρες παγκοσμίως.

Τα βραβευμένα βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου για το 2024 στον Καναδά, είναι:

ΦΥΛΛΙΚΟΝ Βιολογικό Πρωτέλαιο – Πλατινένιο
ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ Βιολογικό – Πλατινένιο
PLUS HEALTH GREEN evooΠλατινένιο
Flavored Gourmet ENIGMAΠλατινένιο
ΑΡΜΟΝΙΑ ΒιολογικόΧρυσό
PLUS HEALTH BLUE evooΧρυσό
OLEOASTRON Gourmet EvooΧρυσό
ENSTAGMA Saffron & RosemaryΧρυσό
TREASURE Blend evooΧρυσό
MASTERPIECE Blend evooΧρυσό
GEMSTONE Blend evooΧρυσό
SYLLEKTIKON Gourmet evooΧρυσό
MAJESTIC Blend evooΑσημένιο
ENSTAGMA GourmetΑσημένιο
ENSTAGMA Saffron & SageΑσημένιο

Με ανακοίνωσή του ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος αναφέρει:

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις στο Μόντρεαλ του Καναδά για το 2024 αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με κορυφαίες την ανάδειξη τεσσάρων (4) εξαιρετικών παρθένων και gourmet ελαιολάδων τους στα κορυφαία του διαγωνισμού, βραβευμένα με πλατινένιο βραβείο από τους διεθνείς κριτές με εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες, που ξεπέρασαν και το 96 %. 

Οι δεκαπέντε (15) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον CANADA International Olive Oil Competition 2024 έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπληρώνουν και εξελίσσουν τον αριθμό των 961 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έναν μοναδικό αριθμό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Check Also

Κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων στην Κορινθία – Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Επιβεβαιωμένο κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων εμφανίστηκε σε εκτροφείο της Κορινθίας, θέτοντας σε εγρήγορση του μηχανισμούς αντίδρασης …

G-EZ117CQG76