Χρυσό Βραβείο για την ανάπλαση του ρέματος Χρυσορρόα στη Θήβα

26-10-2016_Χρυσό-Βραβείο-για-την-ανάπλαση-του-ρέματος-Χρυσορρόα-στη-Θήβα
Το Gold βραβείο στην ενότητα Βιώσιμη Πόλη της κατηγορίας Αστική Ανάπλαση των “Best City Awards 2016” κέρδισε η Θήβα, για το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα του Δήμου Θηβαίων».

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου παραβρέθηκε, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, στην τελετή απονομής των “Best City Awards” στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, όπου παρέλαβε το χρυσό βραβείο, δηλώνοντας:

«Το έργο για το οποίο βραβευτήκαμε είναι ένα έργο πνοής για την πόλη, ένα έργο που είχαν ανάγκη η πόλη και οι δημότες. Πρόκειται για τη βιοκλιματική αναβάθμιση του ιστορικού Ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας, μέσω της οποίας αναβαθμίστηκε μια περιοχή συνολικού εμβαδού 20.950 m2.

Δημιουργήθηκε ένα πολύ όμορφο πάρκο, το οποίο ενισχύθηκε σημαντικά με πράσινο, κατασκευάστηκε πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος, πέργκολες και ενισχύθηκε με αστικό εξοπλισμό. Η βιοκλιματική αναβάθμιση του χώρου (με τη χρήση ειδικών υλικών), συμβάλλει στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, με τη μείωση της μέσης μέγιστης θερινής θερμοκρασίας περιβάλλοντος.

Το έργο αυτό (συνολικού προϋπολογισμού 1.594.985,97 €) χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013»».

26-10-2016_%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%cf%8c-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%81

Λίγα λόγια για τα βραβεία
Φέτος για 1η χρονιά ο Οργανισμός Επικοινωνίας Βοussias Communications, διοργάνωσε τα  “Best City Awards 2016”.

Τα συγκεκριμένα βραβεία στόχευαν στην ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες. Στα βραβεία μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή Περιφερειακές Ενότητες, ΟΤΑ, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ερευνητικά κέντρα, δημόσιες ή ιδιωτικές κοινοπραξίες, που είχαν να επιδείξουν καινοτόμες στρατηγικές «ευφυούς πόλης» ή σχετικές λύσεις.

Γενικότερος στόχος των βραβείων ήταν η κινητοποίηση των αρχών των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, την ανάδειξη των προσφερόμενων λύσεων και τεχνολογιών για ευφυείς και βιώσιμες πόλεις και το σημαντικότερο, την ανάδειξη των πόλεων που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων πραγματοποιήθηκε από ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, η οποία απαρτίζονταν από μέλη που επιλέχθηκαν με κριτήριο το επαγγελματικό και επιστημονικό τους υπόβαθρο, καθώς και την εμπειρία και εξειδίκευσή τους σε συνάφεια με το αντικείμενο των βραβείων και των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης.