Το τέλος της Άνοιξης σηματοδοτεί την έναρξη της πιο άλικης, ζουμερής και, όπως αποδεικνύεται, ωφέλιμης επιλογής από το πλήθος των φρούτων της εποχής!
Είναι νόστιμα, αποτελούν ιδανικό σνακ, όταν επιθυμούμε κάτι γλυκό και πάνω απ’ όλα έχουν την τιμητική τους. Ευκαιρία, λοιπόν, να αρχίσετε να τα καταναλώνετε καθημερινά, φρέσκα και ζουμερά, απολαμβάνοντας τα οφέλη τους. Ποια είναι αυτά;
- Δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά, είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και νάτριο, ενώ αντίθετα περιέχουν υψηλά επίπεδα μετάλλων και βιταμινών, όπως κάλιο, βιταμίνη C και συνδυασμό βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλλουν στον κατάλληλο σχηματισμό των κυττάρων του σώματος, ιδιαίτερα των νευρικών.
- Σύμφωνα με έρευνες του Επιστημονικού Κέντρου Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας, τα ξινοκέρασα περιέχουν υψηλά επίπεδα μελατονίνης, μια αντιοξειδωτική ουσία που επιβραδύνει την γήρανση και βοηθάει στη ρύθμιση του ύπνου.
- Τα οφέλη του κερασιού επεκτείνονται και κατά του διαβήτη λόγω των ανθοκυανίνων που αυξάνουν την παραγωγή ινσουλίνης κατά 50%, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την κακή χοληστερόλη, λόγω των αντιοξειδωτικών τους συστατικών, αφήνοντας έτσι μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
- Οι ανθοκυανίνες των κερασιών έχουν επίσης ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και σύμφωνα με ειδικούς, είκοσι κεράσια την ημέρα, κατά προτίμηση ξινοκέρασα, ανακουφίζουν τον πόνο, το ίδιο με μια ασπιρίνη.
- Τέλος, οι φαινόλες που περιέχουν τα κεράσια, ελαττώνουν την πιθανότητα για καρκίνο των πνευμόνων.
Χρειάζεστε κι άλλα για να γεμίσετε το καλάθι σας;
Πηγή: clickatlife.gr