«Τα πιάτα της Επανάστασης» για την επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Το ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντοπούλου και η ΤΕΜΕΣ ΑΕ, δημιούργησαν τη δράση «Τα πιάτα της Επανάστασης», εμπνευσμένη από την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το περιοδικό Γαστρονόμος ερευνώντας τα γαστρονομικά δεδομένα της «Επανάστασης», έχουν συγκεντρώσει τα υλικά και τις γεύσεις εκείνης της εποχής και ο γνωστός Chief Λευτέρης Λαζάρου, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο menu 12 συνταγών, το οποίο συνοδεύεται από wine pairing, με τοπικές ποικιλίες κρασιών που επιμελήθηκε ο Master Sommelier Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Το προαναφερθέν υλικό παρουσιάζεται σε 12 εκπαιδευτικά video με συμβουλές για την επιτυχημένη παρασκευή των πιάτων. Οι επαγγελματίες της εστίασης που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την ψηφιακή πλατφόρμα και να ενημερωθούν αναφορικά με τις λεπτομέρειες των συνταγών, έχοντας έτσι την ευκαιρία να τις υιοθετήσουν στο menu των επιχειρήσεών τους.

Οι εν λόγω επιχειρηματίες εστίασης θα καταχωρηθούν στην πλατφόρμα  του προγράμματος www.morias21.com με στόχο οι επισκέπτες να πληροφορηθούν για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, να τις επισκεφθούν και να γευτούν τις ιδιαίτερες γεύσεις της Επανάστασης του 1821.

Τα ενδιαφερόμενα εστιατόρια παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: dpapadatos@cvf.gr. Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο υλικό στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.lakoniacci.gr και στα τηλέφωνα 2723028353, 2109490253.

Πηγή: Επιμελητήριο Λακωνίας