Η κολοκύθα και τα οφέλη της

6-11-2016_kolokutha

Τα οφέλη της κολοκύθας

  • Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, ξεπερνώντας τη συνιστώμενη ημερήσια δόση ανά 100 γραμμάρια, προωθώντας την υγεία των ματιών και ταυτόχροναενισχύοντας το ανοσοποιητικό
  • Οιφυτικές της ίνες κάνουν καλό στο έντερο και βοηθούν στη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης στο αίμα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού, έτσι ώστε να μην πεινάμε και να καταναλώνουμε λιγότερο φαγητό στη συνέχεια της ημέρας
  • Προσέχει τη σιλουέτα μας με μόλις26 θερμίδες στα 100 γραμμάρια
  • Είναι ευεργετική για το δέρμα, συνδυάζονταςβιταμίνες Α, Ε και C, διατηρώντας το λαμπερό και υγιές, στο πλαίσιο –πάντα- ενός υγιεινού τρόπου ζωής
  • Έχειαντιφλεγμονώδη δράση χάρη στη βήτα καροτίνη (πρόδρομη ουσία της βιταμίνης Α) και προστατεύει από φλεγμονή στις αρθρώσεις
  • Μας ανεβάζει τη διάθεση χάρη στηνL-τρυπτοφάνη που περιέχει, μια χημική ένωση που προκαλεί συναισθήματα ευημερίας και ευτυχίας
  • Οι σπόροι της είναι πλούσιοι σεπρωτεΐνη και σίδηρο, που σημαίνει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο
  • Τόσο η σάρκα, όσο και οι σπόροι της κολοκύθας, είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο είναι σημαντικό για διάφορες βιολογικές λειτουργίες, για υγιή οστά και δόντια
  • Στα 100 γραμμάρια κολοκύθας λαμβάνουμε επίσης το 9% της ποσότηταςκαλίουπου πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά, το οποίο είναι σημαντικό για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, καθώς δουλεύει αντισταθμίζοντας το νάτριο, ενώ είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική ανάπτυξη των μυών, το νευρικό σύστημα και την εγκεφαλική λειτουργία
  • Οι κολοκύθες είναιφυσικά διουρητικά και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών και ανεπιθύμητων αποβλήτων από το σώμα, αφήνοντας μας ανανεωμένους και υγιείς

Πώς να την απολαύσετε με φαντασία
Η κολοκύθα μπορεί να δώσει μια πολύ γευστική βελουτέ σούπα, αν τη συνδυάσετε με γάλα, τζίντζερ, κρεμμύδι και καρότο ή μια νοστιμότατη κολοκυθόπιτα, με πορτοκάλι, κανέλα, γαρίφαλο και σταφίδες. Μπορείτε να τη βράσετε και να την προσθέσετε στη σαλάτα σας ή να φτιάξετε τουρλού με κολοκύθα, λαχανικά και όσπρια. Ακόμη, μπορείτε να την κάνετε πουρέ και να τη συνδυάσετε με διάφορα φαγητά ή να την απολαύσετε ψητή στο φούρνο με διάφορα λαχανικά.

 

Πηγή: clickatlife.gr