UA-49499200-1

Δήμος Κυθήρων: Υποβολή προτάσεων για έργα ύδρευσης προϋπολογισμού 3,34 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Κυθήρων η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης έργων ύδρευσης στην πρόσκληση ΑΤ01 του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Υποβλήθηκαν έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 3.340.000,00 ευρώ, άκρως σημαντικά και αναπτυξιακά για το νησί και συγκεκριμένα:

  1. «Αντικατάσταση και παραλλαγή δικτύων ύδρευσης – διασύνδεση δεξαμενών», προϋπολογισμός 1.480.000,00€. Προβλέπεται η αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης και η κατασκευή νέων σε συνολικό μήκος 23,3 χιλιομέτρων, στις περιοχές Πετρούνι, Ποταμός, Πλακουτά, Κουμέλια, Σκληρή, Γεωργά, Φριλιγκιάνικα, Καστρισιάνικα, Αρωνιάδικα, Κοντολιάνικα, Αγία Κυριακή, Γουδιάνικα, Άγιος Ηλίας, Καφήνα. Η επιλογή των σημείων έγινε με βάση την παλαιότητα των δικτύων και τις συνεχείς βλάβες που παρουσιάζονται στις περιοχές αυτές.
  2. «Προμήθεια, τοποθέτηση και λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης», προϋπολογισμού 1.860.000,00€. Προβλέπεται η κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης στο Καψάλι, την Παλαιόπολη/Αβλέμωνα και τα Αντικύθηρα μαζί με όλα τα συνοδευτικά έργα που απαιτούνται (δίκτυα, συνδέσεις κ.λπ.). Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση 5 σημείων δωρεάν παροχής πόσιμου νερού (Water Dispensers) σε τουριστικούς οικισμούς του νησιού.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Κυθήρων επισημαίνει ότι τα ανωτέρω έργα εντάσσονται στη συνολική υδρευτική πολιτική του Δήμου, ενώ αποτελούν μέρος του Επιχειρησιακού Σχεδίου (Master Plan) Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, που έχει ολοκληρώσει και διαθέτει ο Δήμος Κυθήρων από το 2020.

Check Also

Κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων στην Κορινθία – Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Επιβεβαιωμένο κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων εμφανίστηκε σε εκτροφείο της Κορινθίας, θέτοντας σε εγρήγορση του μηχανισμούς αντίδρασης …

G-EZ117CQG76