UA-49499200-1

Έργα της Λακωνίας στο επίκεντρο συνάντησης Κρητικού – Πέτσα

Μια ωφέλιμη και σε κλίμα αγαστής συνεργασίας συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα είχε ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η κατά το δυνατόν επίσπευση της δρομολόγησης των Τεχνικών Έργων που αφορούν στο Νομό Λακωνίας.

Μάλιστα, ο κ. Κρητικός έθεσε στον κ. Υπουργό το ζήτημα της δημιουργίας του Αθλητικού Κέντρου Σπάρτης, έργο για το οποίο ο Δήμος Σπάρτης έχει υποβάλλει πρόταση ένταξης και χρηματοδότησης της Πράξης με τίτλο: «Ωρίμανση έργων Δήμου Σπάρτης για ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”».

Εξάλλου, στην ίδια πρόταση εντάσσονται και τα ακόλουθα έργα:
– «Ωρίμανση του έργου: Ανακαίνιση Δημοτικής Αγοράς Σπάρτης» και
– «Ωρίμανση του έργου: Ανακαίνιση και επανάχρηση του Παλαιού Δημαρχείου Σπάρτης».

Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών έργων ανέρχεται σε 607.252,80 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ο κ. Βουλευτής εξήγησε στον κ. Πέτσα πως πρόκειται για έργα δημιουργίας λειτουργικών και ασφαλών υποδομών και προς τούτο η δρομολόγηση της υλοποίησής τους καθίσταται αναγκαία. Ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε τον κ. Κρητικό, ότι θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να «τρέξουν» τα έργα προς όφελος των δημοτών.

Check Also

Κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων στην Κορινθία – Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Επιβεβαιωμένο κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων εμφανίστηκε σε εκτροφείο της Κορινθίας, θέτοντας σε εγρήγορση του μηχανισμούς αντίδρασης …

G-EZ117CQG76